Polícia zadržala muža pri pokuse predať plastickú trhavinu

27.07.2005 Humenné

Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru obvinil 39 ročného Františka B. a 55-ročného Milana G. (obaja z Humenného)...
Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru obvinil 39 ročného Františka B. a 55-ročného Milana G. (obaja z Humenného) z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a pre trestný čin nedovolenej výroby a držby omamnej látky psychotropnej látky, jedu a prekurzora a obchodovania s nimi.

František B. sa približne od začiatku mesiaca júl 2005 až do jeho zadržania políciou dňa 22. 7. 2005 aktívne snažil odpredať v Humennom plastickú trhavinu typu C-4. Trhavinu v množstve najmenej šesť kilogramov mu priniesol k odpredaju Milan G. Plastickú trhavinu sa snažili odpredať v cene asi 40 až 50 tisíc korún za kilogram.

Následne pri vykonaní domovej prehliadky u Milana G. polícia zaistila v záhrade rodinného domu 51 kusov rastlín konope siatej, ktorá je zaradená v prvej skupine omamných látok.

Obaja obvinení muži skončili vo vyšetrovacej väzbe.
Pri takomto nedovolenom ozbrojovaní stanovuje trestný zákon trest odňatia slobody v trvaní od dvoch do ôsmich rokov. Taká istá trestná sadzba je i pri nedovolenej výrobe a držbe omamnej látky.
 

Vyberte región